Skip to content
سولفات منیزیم | مبنا شیمی

سولفات منیزیم

  • اسامی مشابه: نمک اپسوم، نمک حمام، نمک انگلیسی، منیزیم سولفات، منیزیم سولفات هپتا هیدرات، سولفات منیزیم مونوهیدرات
  • انواع سولفات منیزیم: سولفات منیزیم خوراکی، صنعتی ، سولفات منیزیم 20 درصد، 24 درصد، سولفات منیزیم 50 درصد، هفت آبه، پنج آبه
  • فرمول شیمیایی: MgSO4     
  • شکل ظاهری: جامد کریستالی سفید رنگ
  • بسته بندی: 25 کیلوگرمی
شناسه محصول: 5219 دسته‌بندی:

استعلام قیمت و مشاوره خرید

مبنا شیمی: 22264634-021

ارسال سریع
اصالت کالا
سراسر کشور
مشاوره خرید

توضیحات



سولفات منیزیم چیست؟

سولفات منیزیم با فرمول MgSO4 شناخته می‌شود. ترکیبی است که از منیزیم (Mg)، گوگرد (S) و اکسیژن (O) تشکیل شده است. منیزیم سولفات معمولا به شکل هیدراته به عنوان هپتا هیدرات سولفات منیزیم (MgSO4·7H2O) یافت می‌شود.

به این معنی که برای هر مولکول آن دارای هفت مولکول آب است. این ترکیب کاربردهای شیمیایی و صنعتی زیادی دارد. اغلب به عنوان یک عامل خشک کننده استفاده می‌شود. زیرا توانایی جذب آب از محیط اطراف خود را دارد.




استعلام قیمت و خرید محصول سولفات منیزیم

دریافت مشاوره از مبنا شیمی: 22264634-021




همچنین به عنوان کود در کشاورزی کاربرد دارد. مواد مغذی ضروری مانند منیزیم و گوگرد را برای گیاهان فراهم می‌کند. در پزشکی برای درمان بیماری‌هایی مانند پره اکلامپسی، اکلامپسی و کمبود منیزیم تجویز می‌شود. در برخی از ملین‌ها و محصولات مراقبت از پوست یافت می‌گردد. 

از دیدگاه شیمیایی این ماده یک ترکیب یونی با ساختار شبکه کریستالی است. یون منیزیم (Mg^2+) بار مثبت دارد. در حالی که یون سولفات (SO4^2-) بار منفی دارد. این جاذبه الکترواستاتیکی بین یون‌ها ترکیب را کنار هم نگه می‌دارد. سولفات منیزیم بسیار محلول در آب است. اما حلالیت آن در دماهای پایین‌تر کاهش می‌یابد.

منیزیم سولفات فرمول شیمیایی

قیمت سولفات منیزیم

قیمت این محصول بسته به نوع صنعتی یا خوراکی، کمیت، پویایی عرضه و تقاضا همچنین نوسانات جداول ارزی متغیر است. برای خرید مواد شیمیایی کیفیت محصول نیز از گزینه‌های تعیین کننده نرخ محصول می‌باشد. محصولات با کیفیت بالاتر معمولاً دارای برچسب قیمت بالاتری هستند. 

افراد شاغل در صنعت همیشه آپشن کیفیت را در درجه بالاتر از قیمت در نظر می‌گیرند. زیرا محصولات باکیفیت از راندمان و بازدهی صد درصدی برخوردار می‌باشند. برای استعلام قیمت‌های به روز شده منیزیم سولفات 50 درصد و … با کارشناسان فروش شرکت مبنا شیمی در تماس باشید. 

همچنین ارائه خدمات مشاوره، تحویل قابل اعتماد و زمان پاسخگویی سریع از دیگر آپشن‌های این مجموعه تجاری در راستای خدمت رسانی به مشتریان است.

خرید سولفات منیزیم

سولفات منیزیم از کجا بخریم؟ سولفات منیزیم خوراکی را از کجا تهیه کنیم؟ برای خرید این محصول یک تامین کننده معتبر و قابل اعتماد را انتخاب کنید. این امر تضمین می‌کند که محصول خریداری شده استانداردهای کیفیت و ایمنی لازم را دارا می‌باشد.

شرکت مبنا شیمی یک تامین کننده معتبر با سابقه چندین ساله در عرصه فروش مواد شیمیایی است. این مجموعه تجاری همواره به عرضه محصولات مرغوب با قیمت‌های مناسب و استثنایی پایبند است. 

تیم پشتیبانی این مجموعه بازرگانی برای ارائه مشاوره‌های ضروری خرید بصورت آنلاین و تلفنی آماده پاسخگویی به متقاضیان می‌باشند. برای کسب اطلاعات تکمیلی با کارشناسان شرکت مبنا شیمی در ارتباط باشید.

خرید سولفات منیزیم مبنا شیمی

فروش سولفات منیزیم

شرکت مبنا شیمی همواره عرضه کننده بهترین محصولات با درجه کیفیتی بسیار بالا می‌باشد. در حالی که قیمت از عواملی است که باید در نظر گرفته شود اولویت دادن به کیفیت بر هزینه ضروری است. این مجموعه تجاری اطمینان با تضمین محصولات خود، از نظر کیفیت و بسته بندی نیازهای شما را برآورده می‌کند. 

همچنین از تامین کنندگان برجسته در عرصه فروش مواد شیمیایی می‌باشد. این مجموعه بازرگانی با ارائه محصولات ممتاز، مشتریان بسیاری در صنایع مختلف جذب کرده است. 

مبنا شیمی به یک نام درخشان در عرصه فروش مواد شیمیایی مبدل شده است.

فروش سولفات منیزیم مبنا شیمی

انواع سولفات منیزیم

این ماده در دو گرید خوراکی و صنعتی وجود دارد. همچنین به صورت هیدراته و بدون آب تولید می‌شود.

شامل انواع مختلفی از ترکیبات است، از جمله:

  • بی آب – MgSO4; در طبیعت ناپایدار است، هیدراته می شود تا اپسومیت را تشکیل دهد
  • مونوهیدرات (کیزریت، مونوکلینیک) – MgSO4·H2O یک آبه
  •  مونوهیدرات (تری کلینیک) – MgSO4·H2O یک آبه
  • دی هیدرات (اورتورومبیک) – MgSO4·2H2O دو آبه
  •  تری هیدرات – MgSO4·3H2O سه آبه
  • تتراهیدرات (مونوکلینیک، استارکیت) _ ( MgSO4·4H2O) چهار آبه
  •  پنتاهیدرات (پنتا هیدرات، تری کلینیک) – MgSO4·5H2O پنج آبه
  • هگزا هیدرات (هگزا هیدرات، مونوکلینیک) – MgSO4·6H2O شش آبه
  • هپتاهیدرات (“نمک اپسوم”) – MgSO4·7H2O (همچنین به عنوان Epsomite، اورتومبیک شناخته می شود) هفت آبه
  • پنتاهیدرات – MgSO4·9H2O، مونوکلینیک نه آبه
  •  دکاهیدرات – MgSO4·10H2O ده آبه
  • آندکا هیدرات – MgSO4·11H2O – مریدیانیت، تری کلینیک یازده آبه

انواع متداول سولفات منیزیم

انواع مختلف این ماده کاربردهای مختلفی را برای این ترکیب شیمیایی ارائه می‌کند. سه نوع متداول این ترکیب عبارتند از: 

  1. بدون آب: رایج‌ترین نوع آن است که به عنوان نمک اپسوم نیز شناخته می‌شود. یک ماده کریستالی سفید است و به طور گسترده در نمک‌های حمام، محصولات مراقبت از پوست استفاده می‌شود.
  2. هپتا هیدرات: این نوع حاوی هفت مولکول آب به ازای هر مولکول از این ماده است. معمولاً در کشاورزی به عنوان کود برای تامین مواد مغذی ضروری منیزیم و گوگرد برای گیاهان استفاده می‌شود. 
  3. مونوهیدرات: این نوع حاوی یک مولکول آب به ازای هر مولکول از این ترکیب است. اغلب در محصولات دارویی، فرآیندهای صنعتی و به عنوان عامل خشک کننده در آزمایشگاه‌ها استفاده می‌شود.

ویژگی سولفات منیزیم

مشخصات فنی و خواص سولفات منیزیم
فرمول شیمیایی MgSO4
جرم مولکولی 120.366 گرم در مول (بی آب)

138.38 گرم در مول (مونوهیدرات(

174.41 گرم در مول (تری هیدرات)

210.44 گرم در مول (پنتا هیدرات(

228.46 گرم در مول (هگزا هیدرات(

246.47 گرم در مول (هپتا هیدرات(

ضریب شکست 1.523 مونوهیدرات

1.433 هپتاهیدرات

دمای ذوب بدون آب در دمای 1124 درجه سانتیگراد تجزیه می‌شود

مونوهیدرات در 200 درجه سانتیگراد تجزیه می‌شود

هپتا هیدرات در دمای 150 درجه سانتی گراد تجزیه می‌شود

آب دهی نشده در دمای 2 درجه سانتیگراد تجزیه می‌شود

شکل ظاهری جامد سفید رنگ
بو بدون بو
انحلال پذیری (بی‌آب) 1.16 گرم / (100 میلی لیتر) (18 درجه سانتیگراد، اتر(

کمی محلول در الکل، گلیسرول

 نامحلول در استون

انحلال پذیری 1.16 گرم / (100 میلی لیتر) (18 درجه سانتیگراد، اتر(

کمی محلول در الکل، گلیسرول

 نامحلول در استون

مواد نامحلول در آب درصد وزنی حداکثر 0.1
رطوبت درصد وزنی حداکثر 1.5

 

خواص فیزیکی سولفات منیزیم

فرمول منیزیم سولفات MgSO4 می‌باشد و از خواص فیزیکی قابل توجه این ترکیب حلالیت آن در آب است. به راحتی در آب حل می‌شود و یک محلول شفاف تشکیل می‌دهد. این ویژگی آن را در طیف گسترده‌ای از کاربردها از جمله مصارف دارویی و آرایشی و همچنین در کشاورزی مفید می‌کند.

این ماده در شکل جامد خود نقطه ذوب نسبتا بالایی در حدود 1124 درجه سانتیگراد (2055 درجه فارنهایت) دارد. این ویژگی نشان می‌دهد که به عنوان یک ترکیب پایدار و جامد در دمای اتاق وجود دارد و برای تبدیل به حالت مایع به گرمای قابل توجهی نیاز دارد.

بی بو و طعم تلخی دارد. به دلیل توانایی آن در تسکین عضلات دردناک و ایجاد آرامش، اغلب در نمک‌های حمام یا خیساندن پا استفاده می‌شود. علاوه بر این دارای خاصیت جذب رطوبت است، به این معنی که به راحتی رطوبت را از محیط اطراف جذب می‌کند. این امر نگهداری آن را در جای خشک و خنک برای حفظ یکپارچگی مهم می‌کند.

قیمت سولفات منیزیم

خواص شیمیایی سولفات منیزیم

یکی از خواص شیمیایی مهم منیزیم سولفات توانایی آن در تشکیل هیدرات است. کریستال‌های این ترکیب هیدراته حاوی مولکول‌های آب هستند که به ترکیب این ماده پیوند دارند. این مولکول‌های آب را می‌توان به راحتی از ساختار کریستالی حذف کرد. 

یون منیزیم (Mg2+) دارای بار مثبت است و میل ترکیبی قوی برای مولکول‌های آب دارد که منجر به حلالیت بالای آن در آب می‌شود. همچنین هنگامی که در آب حل می‌شود یک واکنش گرمازا نشان می‌دهد. به این معنی که انرژی گرمایی را آزاد می‌کند. 

لذا در کاربردهایی که نیاز به تغییرات دما یا تولید گرما دارند مانند واکنش‌های شیمیایی خاص یا درمان‌های پزشکی مفید است. یون سولفات (SO42-) در این منیزیم سولفات حامل بار منفی است و به رفتار شیمیایی کلی ترکیب کمک می‌کند. 

یون‌های سولفات تمایل به تشکیل نمک‌های محلول با کاتیون‌های مختلف از جمله منیزیم دارند. این خاصیت باعث می‌شود منیزیم سولفات در بسیاری از واکنش‌ها و فرآیندهای شیمیایی پرکاربرد باشد. به عنوان مثال معمولاً به عنوان یک عامل خشک کننده در آزمایشگاه برای حذف آب از ترکیبات آلی استفاده می‌شود.

مهمترین کاربرد سولفات منیزیم

این ماده (Copper(II) sulfate) کاربردهای متنوعی در صنایع مختلف دارد: 

  1. کشاورزی: سولفات منیزیم در کشاورزی به عنوان کود در کشاورزی به ویژه برای جبران کمبود منیزیم در خاک استفاده می‌شود. باعث رشد سالم گیاه می‌شود و به بهبود عملکرد محصول کمک می‌کند.
  2. پزشکی: به عنوان مکمل برای درمان کمبود منیزیم در انسان و حیوانات استفاده می‌شود. 
  3. لوازم آرایشی: بسیاری از محصولات آرایشی و مراقبت از پوست به دلیل خاصیت لایه برداری و تسکین دهنده حاوی این ماده هستند. 
  4. صنایع غذایی: به عنوان یک افزودنی در نوشیدنی‌ها، محصولات پخته شده و فرآوری مواد غذایی برای بهبود بافت و افزایش عمر مفید استفاده می‌شود.
  5. تصفیه آب: حلالیت بالا آن را در سیستم‌های تصفیه آب مفید می‌کند. از آن برای کاهش قلیایی آب، کنترل سطح PH و جلوگیری از رسوب کلسیم و فلز استفاده می‌گردد.
  6. ساخت و ساز و صنعت:به عنوان یک جزء در فرمولاسیون سیمان و ملات استفاده می‌شود. فرآیند پخت را تسریع می‌بخشد و به استحکام و دوام سازه‌های بتنی کمک می‌کند.

کاربرد سولفات منیزیم در صنعت

 ایمنی سولفات منیزیم

  1. تجهیزات حفاظت فردی (PPE): همیشه از PPE مناسب مانند عینک، دستکش و روپوش آزمایشگاهی استفاده کنید تا از خطرات احتمالی محافظت کنید.
  2. ذخیره سازی: در مکانی خنک، خشک و دارای تهویه مناسب به دور از مواد ناسازگار نگهداری کنید.
  3. جابجایی: از تماس پوست و چشم با مواد شیمیایی خودداری کنید. از مصرف یا استنشاق آن خودداری کنید. 
  4. ایمنی در برابر آتش: غیر قابل اشتعال است، اما ممکن است هنگام گرم شدن یا درگیر شدن در آتش، بخارات سمی از خود ساطع کند. همیشه با احتیاط از آن استفاده کنید تا از اشتعال تصادفی جلوگیری کنید.
  5. واکنش نشت: از مواد جاذب مناسب برای تمیز کردن نشت استفاده کنید و طبق مقررات آن را دفع کنید. 
  6. سازگاری: از تماس یا اختلاط با سایر مواد به ویژه اکسید کننده‌های قوی، اسیدها یا قلیاها خودداری کنید. زیرا ممکن است منجر به واکنش‌های سمی یا انتشار گازهای خطرناک شود.

خطرات استفاده سولفات منیزیم

  1. از مصرف خودداری کنید: عوارض سولفات منیزیم نشان داده است که هرگز نباید بلعیده شود زیرا ممکن است عوارض جانبی مختلفی ایجاد کند.
  2. آلرژی: اگر آلرژی شناخته شده‌ای دارید مهم است که از تماس با این ماده خودداری کنید. اگر علائم آلرژیک مانند بثورات پوستی، خارش یا مشکل در تنفس را تجربه کردید فورا به پزشک مراجعه نماید. 
  3. تماس چشمی: از ورود آن به چشم خودداری کنید زیرا ممکن است باعث تحریک و ناراحتی شود. در صورت تماس تصادفی چشمان خود را کاملا با آب تمیز بشویید و در صورت نیاز به پزشک مراجعه کنید. 
  4. استنشاق: از ماسک استفاده کنید. زیرا سیستم تنفسی را تحریک می‌کند. هنگام استفاده از این ماده از تهویه مناسب اطمینان حاصل کنید.

شرایط نگهداری سولفات منیزیم

  1. این ماده را در ظروف دربسته برای جلوگیری از رطوبت نگه دارید. 
  2. در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری شود.
  3. دور از شعله‌های باز و منابع اشتعال نگهداری شود زیرا قابل اشتعال است. 
  4. از قرار گرفتن در معرض گرمای بیش از حد خودداری کنید زیرا دمای بالا باعث تجزیه ترکیب می‌شود. 
  5. دور از مواد ناسازگار مانند عوامل اکسید کننده اسیدهای قوی و مواد قلیایی نگهداری شود تا از واکنش‌های شیمیایی جلوگیری گردد. 
  6. برای جلوگیری از تجمع بخارات مضر در مکانی با تهویه مناسب نگهداری کنید.
  7. دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهداری شود زیرا خوردن یا استنشاق آن می‌تواند مضر یا حتی کشنده باشد. 
  8. برای جلوگیری از آلودگی در مکان‌های جدا از غذا، نوشیدنی و خوراک نگهداری کنید. 
  9. از برچسب زدن مناسب و شناسایی واضح ظروف برای جلوگیری از اختلاط تصادفی اطمینان حاصل کنید. 
  10. به یاد داشته باشید که همیشه به دستورالعمل‌های سازنده و برگه‌های اطلاعات ایمنی برای توصیه‌های ذخیره‌سازی خاص برای شکل خاصی از آن که در حال کار هستید مراجعه کنید.

سوالات متداول 

از منیزیم سولفات در کشاورزی به چه دلیلی استفاده می‌شود؟

به سنتز کلروفیل و رشد سالم کمک می‌کند. همچنین برای کاهش کمبود منیزیم که معمولاً در محصولاتی مانند گوجه فرنگی، سیب زمینی و گل رز مشاهده می‌شود به خاک اضافه می‌گردد.

در زمینه پزشکی منیزیم سولفات چه کاربردهایی دارد؟

در محلول‌های داخل وریدی برای مقابله با کمبود منیزیم و جلوگیری از تشنج مرتبط با شرایطی مانند اکلامپسی و پره اکلامپسی در دوران بارداری استفاده می‌شود. 

از منیزیم سولفات در تولید چه موادی استفاده می‌شود؟

برای تولید مواد شیمیایی مختلف مانند کاغذ، رنگ و مواد منفجره استفاده می‌شود. همچنین در ابزار آتش نشانی برای سرکوب آتش‌های حاوی حلال‌های آلی یافت می‌شود.

چه اتفاقی برای منیزیم سولفات در صورت تجزیه می‌افتد؟

هنگامی که با الکل‌های اتوکسی اتیلن ترکیب شود تحت واکنش‌های انفجاری قرار می‌گیرد. با تجزیه، محصولات جانبی خطرناکی مانند اکسیدهای گوگرد (SOx) از جمله اکسید گوگرد، دی اکسید گوگرد و اکسیدهای منیزیم تولید می‌کند.

مزایای منیزیم سولفات برای کشاورزی چیست؟

مزایا ناشی از PH خنثی آن است که رشد گیاه را بدون تغییر قابل توجهی در سطح اسیدیته خاک افزایش می‌دهد. همچنین میزان سمیت کمتر آن در مقایسه با سایر کودهای شیمیایی منجر به افزایش مصرف آن شده است.

5/5 - (5 امتیاز)

1 دیدگاه برای سولفات منیزیم

  1. 5e85014856107e2d51404151714e2cfd?s=60&d=mm&r=g

    آیدا علیزاده

    سلام و وقت بخیر . برای درخت میوه خود سولفات منیزیم استفاده میشود یا کودی که از این ساخته شده؟

    • fb25fb959bd20c4c76e997d650809322?s=60&d=mm&r=g

      برزگری

      سلام دوست عزیز، سولفات منیزیم یکی از مواد اولیه تولید کود شیمیایی است. برای استفاده از کارشناس کشاورزی و باغبانی راهنمایی بگیرید

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *