Skip to content

فیلتر ممبران

در حال نمایش 5 نتیجه

  • فیلتر ممبران FILMTEC SW30HRLE-4040 - مبنا شیمی
    فیلتر ممبران, تجهیزات تصفیه آب

    فیلتر ممبران FILMTEC SW30HRLE-4040

    اطلاعات بیشتر
  • فیلتر ممبران 8 اینچ دریایی فیلمتک FILMTEC SW30HRLE-400 مبنا شیمی
    تجهیزات تصفیه آب, فیلتر ممبران

    فیلتر ممبران 8 اینچ دریایی فیلمتک FILMTEC SW30HRLE-400

    اطلاعات بیشتر
  • فیلتر ممبران FILMTEC SW30-4040 - مبنا شیمی
    تجهیزات تصفیه آب, فیلتر ممبران

    فیلتر ممبران 4 اینچ دریایی فیلمتک FILMTEC SW30-4040

    اطلاعات بیشتر
  • ممبران 4 اینچ فیلمتک FILMTEC BW30-4040 مبنا شیمی
    تجهیزات تصفیه آب, فیلتر ممبران

    فیلتر ممبران 8 اینچ فیلمتک مدل FILMTEC BW30-400

    اطلاعات بیشتر
  • فیلتر ممبران 4 اینچ فیلمتک FILMTEC BW30-4040 مبنا شیمی
    تجهیزات تصفیه آب, فیلتر ممبران

    فیلتر ممبران 4 اینچ فیلمتک FILMTEC BW30-4040

    اطلاعات بیشتر

 

فیلتر ممبران چیست؟

فیلتر ممبران یا غشای ورقه‌ای نیمه تراوا مهمترین قطعه دستگاه تصفیه آب است. ممبران RO نوعی فیلتر تصفیه آب در سیستم‌های اسمز معکوس است. 

ممبران تصفیه آب به عنوان المان غشای نیمه تراوا یا فیلتر ممبران برای حذف طیف وسیعی از انواع آلاینده‌ها و ناخالصی‌ها از آب در دستگاه اسمز معکوس کاربرد دارد. فیلتر غشایی اسمز معکوس جزء قطعه اصلی در فرآیند تولید آب آشامیدنی است.

اساساً ممبرین به عنوان ورقه‌های متراکم غشایی مانع از ورود ذرات و مواد شیمیایی و بیولوژیکی می‌گردد. فیلتر ممبران دستگاه RO یا Reverse Osmosis Membrane Elements یک غشای مهندسی ساز جهت تصفیه و افزایش کیفیت آب در انواع دستگاه‌های اسمز معکوس صنعتی و نیمه صنعتی است. 

با کمک این فیلترها فقط برخی مولکول‌ها مجاز به عبور هستند و سایر یون‌ها و ذرات محلول و نامحلول مضر در آب حذف می‌شوند.

از انواع ممبران دستگاه اسمز معکوس به طور گسترده در فیلتراسیون آب‌ شور، نمک زدایی آب دریا، تصفیه مجدد از پساب صنعتی، تصفیه مواد غذایی و نوشیدنی، تجهیزات آب خالص و غیره استفاده می‌شود.

فروش فیلتر ممبران مبنا شیمی

ممبران‌ها منافذ فوق‌العاده کوچکی دارد. معمولاً در ابعاد نانومتر اندازه‌گیری می‌شود. طی فیلتراسیون RO، آب تصفیه نشده تحت فشار قرار می‌گیرد و با فشار وارد غشا می‌شود.

غشاها از استات‌های سلولز، پلی آمیدها و پلی سولفون‌ها ساخته می‌شوند. ساختار غشای اسمز معکوس معمولاً از غشاهای کامپوزیت لایه نازک (TFC) هستند. این غشا از یک لایه فعال پلی آمیدی (PA) با ضخامت حدود 50 تا 250 نانومتر تشکیل شده است.

لایه‌ها توسط یک تکیه گاه پلی سولفون نامتقارن با ضخامت 50 میکرومتر و یک لایه غیر بافته و پارچه پلی استر نبافته با ضخامت حدود 300 میکرومتر ساخته شده است.

انواع فیلتر غشایی دستگاه RO شامل دو نوع متداول غشاهای RO خانگی یا به عبارت دیگر غشای کامپوزیت لایه نازک (TFC یا TFM) و غشاهای صنعتی سلولز تری استات (CTA) می‌باشند. تفاوت اصلی بین این دو نوع قابلیت فیلتراسیون و تحمل میزان کلر است.

خرید فیلتر ممبران

نکته مهم در خرید فیلتر ممبران نحوه تشخیص اصالت کالا می‌باشد. راه‌های مختلفی برای خرید فیلتر ممبران اصل و یا تشخیص نمونه تقلبی آن وجود دارد. ممبران اصل و اورجینال دارای بسته‌بندی با کیفیت و مرغوب هستند. برای اطمینان از خرید فیلتر ممبران اصلی صرفاً با اسکن بارکد درج شده بر روی کالا اصالت آن قابل تشخیص است.

از ممبران‌های اصلی در فیلتراسیون صنایع مختلف منجمله داروسازی، بیوتکنولوژی، تست‌های محیطی، صنایع دفاعی، نفت و گاز و سایر موارد مهم استفاده می‌شود.

خرید و استفاده از فیلتر ممبران غیر اصل در مدت کوتاه برای مصرف کننده مشکلات عمده‌ای بوجود خواهند آورد. گرفتگی و کیپ شدن غشاهای غیر اصل از جمله معضلات خرید ممبران است.

برای اطمینان و اطلاع از خرید ممبران اصل حتما در باشگاه مشتریان شرکت مبنا شیمی عضو شوید.

شرکت مبنا شیمی فروش انواع فیلتر ممبران را با ارائه برگه اصالت کالا د در خرید انواع ممبران صنعتی و غیر صنعتی ارائه می‌نماید. این شرکت باکیفیت‌ترین تجهیزات تصفیه آب را به متقاضیان ارائه می‌نماید.




برای خرید فیلتر ممبران اصل

با شماره تلفن 22264634 – 021 تماس بگیرید

و بارکد اصالت کالا را از ما بخواهید.




مبنا شیمی وارد کننده اصلی و بدون واسطه انواع تجهیزات و مواد تصفیه آب در ایران است. برای دریافت کاتالوگ سایر محصولات تصفیه آب با ما در ارتباط باشید.

قیمت فیلتر ممبران

هنگامی که نوبت قیمت گذاری می‌شود درک این نکته مهم است که قیمت به عواملی مانند وارداتی بودن فیلتر و برندی که انتخاب می‌کنید بستگی دارد. 

برخی ممکن است به دنبال مقرون به صرفه ترین راه حل باشند، در نظر گرفتن مزایای بلند مدت نیز بسیار مهم است.

انتخاب فیلتر اسمز معکوس با کیفیت بالاتر ممکن است هزینه اولیه بالاتری داشته باشد اما به طور بالقوه می‌تواند به دوام بیشتر، طول عمر افزون‌تر و بهبود عملکرد در طول زمان منجر شود. 

به یاد داشته باشید، سرمایه گذاری در یک محصول قابل اعتماد می‌تواند در زمان، تلاش و پول شما صرفه جویی کند.

در هلدینگ مبنا شیمی اطمینان حاصل می‌شود که قیمت‌ها رقابتی، شفاف و منعکس کننده ارزشی است که محصولات این شرکت می‌توانند برای برنامه خاص شما ایجاد کنند.

قیمت فیلتر ممبران

 همچنین برای استعلام قیمت و کسب مشاوره‌های لازم با تیم خدمات مشتری تماس بگیرید:

  • قیمت فیلتر ممبران اصلی
  • قیمت فیلتر ممبران DOW
  • ممبران فیلمتک BW30 – 400
  • قیمت فیلتر ممبران تصفیه آب
  • فیلتر ممبران فیلمتک اصلی
  • قیمت ممبران 4 اینچ
  • قیمت ممبران BW30 – 400
  • قیمت ممبران 8 اینچ فیلمتک
  • نمایندگی ممبران فیلمتک
  • ممبران فیلمتک اصل
  • فیلتر ممبران BW30 4040
  • فیلتر ممبران BW30 – 4040

اجزای فیلتر ممبران

فیلتر ممبرین دستگاه RO یک سیستم فیلتراسیون پیچیده و دقیق است که برای اطمینان از تولید آب تصفیه شده با حذف موثر آلاینده‌ها، ناخالصی‌ها و مواد مضر طراحی شده است. اجزای مختلفی مانند غشاء TFC، محفظه غشاء، اسپیسر، حلقه‌های اورینگ با یکدیگر همکاری می‌کنند تا آب تمیز و باکیفیت را برای کاربردهای مختلف ارائه دهد.

غشاء کامپوزیت لایه نازک (TFC)

 این قسمت قلب فیلتر غشایی دستگاه RO است. شامل یک لایه نازک از یک ماده نیمه تراوا است که به مولکول‌های آب اجازه عبور می‌دهد و در عین حال به طور موثر ناخالصی‌ها، آلاینده‌ها و جامدات محلول را از بین می‌برد. 

غشای TFC طوری طراحی شده است که دارای منافذ میکروسکوپی باشد که فقط به آب خالص اجازه عبور می‌دهد و مولکول‌های بزرگتر مانند نمک‌ها و مواد معدنی را مسدود می‌کند.

1- هوزینگ یا محفظه غشایی

غشاء TFC در داخل یک محفظه استوانه‌ای به نام محفظه غشایی قرار می‌گیرد. وظیفه اصلی آن محافظت از غشا در برابر فشار خارجی و حفظ گردش آب مناسب در دستگاه RO است. 

محفظه معمولاً از مواد بادوام مانند فولاد ضد زنگ یا پلاستیک تقویت شده برای تحمل شرایط فشار بالا ساخته شده است. 

2- کانال خوراک و نفوذ

 غشاء TFC با کانال‌هایی طراحی شده است که آب تغذیه را از آب نفوذی جدا می‌کند. کانال تغذیه جایی است که آب ناخالص وارد غشا می‌شود. در حالی که کانال نفوذی جایی است که آب تصفیه شده از آن عبور می‌کند. 

3- اسپیسر Spacer 

 یک ساختار شبکه مانند است که در داخل محفظه غشاء بین کانال‌های تغذیه و نفوذ قرار گرفته است. هدف آن ایجاد تلاطم و جلوگیری از گرفتگی غشای TFC است. این امر به توزیع و حفظ جریان یکنواخت آب کمک می‌کند و فرآیند فیلتراسیون را بهبود می‌بخشد.

4- اورینگ O-Rings و Seals 

برای اطمینان از آب بندی ضد آب و جلوگیری از نشتی، فیلتر غشایی دستگاه RO شامل O-ring و مهر و موم است. این اجزای لاستیکی یا سیلیکونی محفظه و اتصالات غشاء را محکم می‌کنند. لذا از دست دادن آب را به حداقل می‌رسانند و کارایی سیستم را حفظ می‌نمایند.

اجزای فیلتر ممبران مبنا شیمی

انواع فیلتر ممبران

فیلتر غشایی در ساخت خود به استاندارد بالایی نیاز دارد تا اطمینان حاصل شود که می‌تواند فشارهای بالا را تحمل کند و از ترکیدن یا نشت آب در حین کار جلوگیری کند. استانداردها و مشخصات فنی هر محصول جنبه‌های مختلفی مانند وزن، ابعاد و ترکیب مواد را در بر می‌‍گیرد. همچنین به سه دسته تقسیم می‌شود:

1- فیلتر ممبران تصفیه آب خانگی

به طور خاص در مورد غشای اسمز معکوس ابعاد هوزینگ این فیلترها بر اساس نوع مصرف و ظرفیت فیلتر تعیین می‌شود. اگر فیلتر ممبران دارای ظرفیت 50، 75، 100 یا 200 گالن باشد در رده هوزینگ ممبران خانگی قرار می‌گیرد. 

2- فیلتر ممبران نیمه صنعتی

از طرفی فیلترهای با ظرفیت 300 و 400 گالن نیاز به محفظه‌ای با ابعاد بزرگتر دارند که به هوزینگ فیلتر نیمه صنعتی معروف است. فیلترهایی با ظرفیت 300 و 400 گالن دارای طیف وسیعی از قطرها و طول‌ها هستند که آنها را به عنوان نیمه صنعتی متمایز می‌کند. 

بنابراین نوع خانگی و نوع نیمه صنعتی در جنبه‌های مختلف فنی مانند اندازه، ابعاد و روش‌های اتصال متفاوت است. ظرفیت‌های بیشتر در دسته صنعتی قرار می‌گیرند.

3- فیلتر ممبران صنعتی

غشای اسمز معکوس صنعتی در دو نوع BW و SW برای آب‌های دریا، لب شور، آب دهی بالا و TDS بالای 5000 استفاده می‌شود. فیلترهای صنعتی در دو سایز 8 اینچی و 4 اینچی تولید می‌شوند. این فیلترها ظرفیت‌های متفاوتی دارند. 

 توانمندی تولید فیلتر صنعتی از 5000 لیتر در روز تا چند صد هزار لیتر در روز است. لوازم جانبی نیز نقش مهمی ایفا می‌کنند. زیرا به شدت به نوع غشاء مورد استفاده وابسته هستند. برای قرار دادن ممبران در دستگاه RO به پرشر وسل نیاز است. 

پرشروسل‌ها بر حسب نوع ممبران تعیین می‌شوند. انواع پرشر وسل برای ممبران‌های 4 و 8 اینچ صنعتی عبارتند از:


طبقه بندی سایز ممبران بر اساس نوع پرشر وسل
نوع پرشروسل سایز ممبران
پرشر وسل 4 اینچ 1 المانه 1 عدد غشای ممبران 4 اینچ
پرشر وسل 4 اینچ 2 المانه 2 عدد غشای ممبران 4 اینچ
پرشر وسل 8 اینچ 1 المانه 1 عدد غشای ممبران 8 اینچ
پرشر وسل 8 اینچ 2 المانه 2  عدد غشای ممبران 8 اینچ
پرشر وسل 8 اینچ 3 المانه 3  عدد غشای ممبران 8 اینچ
پرشر وسل 8 اینچ 4 المانه 4 عدد غشای ممبران 8 اینچ
پرشر وسل 8 اینچ 5 المانه 5  عدد غشای ممبران 8 اینچ
پرشر وسل 8 اینچ 6 المانه 6  عدد غشای ممبران 8 اینچ

انواع فیلتر ممبران بر اساس ساختار

فیلترهای غشایی جزء ضروری در سیستم‌های مختلف فیلتراسیون هستند که به طور گسترده در صنایعی مانند داروسازی، تصفیه آب، غذا و نوشیدنی و بیوتکنولوژی استفاده می‌شوند. این فیلترها برای جداسازی ذرات و مواد بر اساس اندازه، شکل و بار آنها به غشای نیمه تراوا متکی هستند. 

انواع مختلفی از فیلترهای غشایی وجود دارد که هر کدام ویژگی‌ها و کاربردهای منحصر به فرد خود را دارند. 

1- غشای میکروفیلتراسیون

 غشاهای میکروفیلتراسیون دارای منافذ نسبتاً بزرگتری هستند که معمولاً از 0.1 تا 10 میکرون متغیر است. آنها عمدتاً برای حذف جامدات معلق، باکتری‌ها و ذرات بزرگتر از مایعات استفاده می‌شوند. این فیلترها معمولاً در فرآیندهای تصفیه آب و همچنین در صنایع لبنی و نوشیدنی برای شفاف سازی و استریل کردن مایعات استفاده می‌شوند. 

2- غشای اولترافیلتراسیون

 غشاهای اولترافیلتراسیون دارای منافذ کوچکتری در مقایسه با غشاهای میکروفیلتراسیون هستند. با اندازه منافذ بین 0.001 تا 0.1 میکرون. آنها می‌توانند به طور موثر ماکرومولکول‌ها، کلوئیدها و میکروارگانیسم‌ها را از مایعات جدا کنند.

 اولترافیلتراسیون اغلب برای غلظت پروتئین، تصفیه آنزیم‌ها و بازیابی اجزای ارزشمند از مایعات مختلف استفاده می‌شود. 

غشای نانوفیلتراسیون

 غشاهای نانوفیلتراسیون حتی دارای منافذ کوچکتری نسبت به غشاهای اولترافیلتراسیون هستند که معمولاً از 0.001 تا 0.01 میکرون متغیر است. از آنها برای جداسازی یون‌های چند ظرفیتی و مولکول‌های آلی کوچک استفاده می‌شود. از آنها برای نمک زدایی، نرم شدن آب و حذف آفت کش‌ها و رنگ‌ها استفاده  می‌کنند.

3- غشای اسمز معکوس

 غشاهای اسمز معکوس (RO) دارای منافذ بسیار تنگ هستند و در محدوده 0.0001 تا 0.001 میکرون قرار دارند. این غشاها به طور موثر طیف وسیعی از ناخالصی‌ها، از جمله نمک‌ها، مواد آلی را جدا می‌کنند. اسمز معکوس به طور گسترده در نمک زدایی آب دریا، تصفیه آب آشامیدنی و تصفیه فاضلاب استفاده می‌شود.

انواع فیلتر ممبران بر اساس سایزبندی

  1. فیلتر غشایی خانگی 2.5 اینچی:  این مدل برای دستگاه‌های تصفیه آب خانگی ساخته شده است و برای مصارف صنعتی در نظر گرفته نشده است.
  2. فیلتر غشایی صنعتی 4 اینچی به طور خاص برای تصفیه آب دریا، آب چاه و آب لب شور brackish water طراحی شده است. همچنین نوع طراحی، آن را برای کاربردهای صنعتی ایده آل می‌کند. 
  3. فیلتر غشایی صنعتی 8 اینچی: برای دستگاه‌های تصفیه آب صنعتی با ظرفیت بالا استفاده می‌شود. این مدل نیز مانند نمونه 4 اینچی خود به دو دسته BW و SW تقسیم می‌شود. 

فیلترهای غشایی صنعتی 8 اینچ SW همراهان عالی برای تصفیه آب دریا و آب‌های شور هستند. همچنین فیلترهای 4 و 8 اینچ در بین پرکاربردترین و محبوب‌ترین انواع فیلترهای ممبران در صنایع مختلف قرار دارند.

سایز و ظرفیت ممبران‌های صنعتی با گالن سنجیده می‌شود.

سایزبندی فیلتر ممبران

انواع فیلتر ممبران بر اساس آب ورودی

یک فیلتر غشایی بر اساس آب ورودی به انواع مختلفی دسته بندی می‌شود که هر کدام برای منابع آب خاصی طراحی شده‌اند. فیلتر غشایی دریایی که به آن SW یا Sea Water نیز گفته می‌شود نیازهای تصفیه آب دریا را برآورده می‌کند.

در درجه اول برای اهداف نمک‌زدایی طراحی شده است و به طور موثر آب‌هایی با سطح سختی بیش از 10000 میلی گرم در لیتر را فیلتر می‌کند. 

از طرف دیگر فیلتر غشایی آب لب شور که معمولاً به عنوان فیلترهای BW شناخته می‌شود. برای دستگاه‌های صنعتی که از آب چاه یا آب شهری استفاده می‌کنند ایده آل است. این نوع فیلتر به طور موثر آب با سطح سختی زیر 10000 میلی گرم در لیتر را تصفیه می‌کند.

عملکرد فیلتر ممبران

غشای اسمز معکوس قلب سیستم فیلتراسیون است. عملکرد اصلی آن اینگونه است که به مولکول‌های آب اجازه عبور داده و در عین حال ذرات، یون‌ها و مولکول‌های بزرگتر را مسدود می‌کند. 

غشاء از لایه‌های نازکی تشکیل شده است که منافذ بسیار کوچکی دارند. این منافذ کلید فرآیند فیلتراسیون هستند. 

هنگامی که به آب آلوده فشار وارد می‌شود مولکول‌های آب را مجبور می‌کند که از غشاء عبور کنند و بیشتر ناخالصی‌ها را پشت سر بگذارند. 

اندازه منافذ آنقدر کوچک است که فقط به مولکول‌های آب خالص اجازه عبور می‌دهد و در عین حال مولکول‌های بزرگ‌تری مانند مواد معدنی، نمک‌ها و فلزات را مهار می‌کند.

 این نفوذپذیری انتخابی باعث می‌شود که فیلترهای غشایی اسمز معکوس در تصفیه آب بسیار موثر باشند. آنها می‌توانند تا 99٪ ناخالصی‌ها، از جمله فلزات سنگین، کلر، فلوراید، آفت کش‌ها و آلاینده‌های مختلف دیگر را حذف کنند. 

علاوه بر این، غشای اسمز معکوس با حذف مواد جامد محلول که می‌تواند بر کیفیت آب تاثیر بگذارد به بهبود طعم و بوی آب تصفیه شده کمک می‌کند. نتیجه آب آشامیدنی تمیز، شفاف و سالم است. 

عملکرد فیلتر ممبران

کاربرد فیلتر ممبران

فیلتر غشایی اسمز معکوس در صنایع مختلف کاربرد دارد از جمله:

1- تصفیه آب: به طور گسترده در تصفیه خانه‌های آب برای حذف ناخالصی‌ها، آلاینده‌ها و مواد جامد محلول استفاده می‌شود. لذا آب آشامیدنی تمیز و سالم را فراهم می‌کند.

2- نمک زدایی: فیلترهای غشایی اسمز معکوس نقش مهمی در کارخانه‌های نمک زدایی دارند و با حذف نمک و سایر مواد معدنی، آب دریا را به آب شیرین تبدیل می‌کنند.

3- غذا و نوشیدنی: برای تصفیه آب برای تولید مواد غذایی و نوشیدنی‌ها حصول اطمینان از حذف مواد مضر و حفظ کیفیت محصول استفاده می‌شود. 

4- داروها: فیلترهای غشایی اسمز معکوس اجزای کلیدی در فرآیندهای تولید دارو هستند که آب تصفیه شده برای فرمولاسیون دارو و مطابق با استانداردهای کیفی دقیق را فراهم می‌کنند. 

5- الکترونیک: در صنعت الکترونیک فیلترهای غشایی اسمز معکوس به تولید آب بسیار تصفیه شده برای شستشو و تمیز کردن تراشه‌های نیمه هادی و قطعات الکترونیکی کمک می‌کنند.

6- تولید برق: در نیروگاه‌ها برای تصفیه آب برای تغذیه دیگ بخار، کمک به جلوگیری از رسوب گذاری و خوردگی و حفظ تولید برق کارآمد استفاده می‌شود.

مهمترین کاربرد فیلتر ممبران

 7- مواد شیمیایی و پتروشیمی: فیلترهای غشایی اسمز معکوس در کارخانه‌های شیمیایی و پتروشیمی برای تصفیه آب مورد استفاده در فرآیندهای مختلف مانند برج‌های خنک کننده، سیستم‌های گرمایشی و واکنش‌های شیمیایی کاربرد دارند.

 8- استخراج معادن و فرآوری فلزات: برای تصفیه فاضلاب و حذف آلاینده‌های مضر تولید شده در حین استخراج و عملیات فرآوری فلزات و به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی استفاده می‌شود.

 9- لوازم آرایشی: فیلترهای غشایی اسمز معکوس اغلب در صنایع آرایشی و بهداشتی برای تصفیه آب مورد استفاده در فرمولاسیون محصولات مراقبت از پوست و زیبایی استفاده می‌شوند.

 10- کشاورزی: با ارائه آب تصفیه شده برای هیدروپونیک یک روش کشاورزی بدون خاک و اطمینان از تحویل بهینه مواد مغذی به گیاهان در کشاورزی کاربرد دارد. 

موارد ذکر شده تنها چند نمونه از کاربردهای متنوع فیلتر غشایی هستند. زیرا تطبیق پذیری فیلتر غشایی اسمز معکوس در صنایع متعددی که به دنبال آب تصفیه شده برای کاربردهای خاص خود هستند گسترش یافته است.

انواع فیلتر ممبران

مزایای فیلتر ممبران

چندین مزیت برای استفاده از فیلتر غشایی اسمز معکوس (RO) وجود دارد:

1- فیلتراسیون عالی: فیلترهای غشایی RO قادر به حذف آلودگی‌های متعدد از آب مانند مواد جامد محلول و فلزات سنگین هستند. این امر باعث می‌شود آب مصرفی ایمن و تمیز باشد.

2- راندمان بالا: فیلترهای غشایی RO دارای نرخ فیلتراسیون بالایی هستند که به آنها اجازه می‌دهد تا حجم قابل توجهی از آب تصفیه شده را به سرعت تولید کنند. این امر باعث می‌شود که هم برای مصارف مسکونی و هم صنعتی مناسب باشند. 

3- مقرون به صرفه: در حالی که سرمایه گذاری اولیه در یک سیستم فیلتر غشایی RO می‌تواند در مقایسه با سایر روش‌های فیلتراسیون بیشتر باشد، اما اغلب ثابت می‌کنند که در دراز مدت مقرون به صرفه هستند.

4- تطبیق پذیری: فیلترهای غشایی RO را می‌توان برای تصفیه منابع مختلف آب از جمله آب چاه، آب سطحی یا آب لوله کشی استفاده کرد. آنها می‌توانند با کیفیت‌های مختلف آب سازگار شوند و عملکرد ثابتی را ارائه دهند.

5- بهبود طعم و بو: با حذف آلاینده‌های شیمیایی، کلر و ناخالصی‌ها، فیلترهای غشایی RO طعم و بوی آب را افزایش می‌دهند. 

معایب فیلتر ممبران

چند عیب برای فیلترهای غشایی RO (اسمز معکوس) وجود دارد:

 1- تولید پساب: سیستم‌های RO مقدار قابل توجهی پساب تولید می‌کنند. فرآیند تصفیه آب دستگاه RO همچنین آب نمک غلیظی تولید می‌کند که باید به درستی دفع شود.

 2- کارایی: فیلترهای غشایی RO می‌توانند کاملاً انرژی بر باشند. آنها نیاز به فشار معینی برای تحت فشار قرار دادن آب از طریق غشا دارند. این فشار می‌تواند مقدار قابل توجهی برق مصرف کند.

3- کاهش مواد معدنی: دستگاه‌های RO نه تنها آلاینده‌ها را حذف می‌کنند بلکه می‌توانند سطح مواد معدنی ضروری در آب مانند کلسیم و منیزیم را نیز کاهش دهند. این امر می‌تواند بر طعم آب تأثیر بگذارد و ممکن است به مکمل‌های معدنی اضافی نیاز باشد. 

4- تعمیر و نگهداری و تعویض: فیلترهای غشایی RO نیاز به تعمیر و نگهداری منظم دارند، مانند تمیز کردن و تعویض فیلترها. اگر به درستی از آن مراقبت نشود، غشاها خراب شده و اثربخشی کمتری خواهند داشت.

5- سرعت فیلتراسیون آهسته: فرآیند فیلتراسیون در دستگاه RO میتواند کند باشد. به خصوص اگر به سطح بالایی از تصفیه نیاز باشد. این موضوع می‌تواند عرضه کلی آب تصفیه شده را در یک بازه زمانی معین محدود کند. 

شستشوی فیلتر ممبران

آنتی اسکالانت نقش مهمی در جلوگیری از ایجاد رسوب بر روی غشاها دارند و آنها را به ابزاری ارزشمند در مبارزه با رسوب تبدیل میکند.

این مواد با ترکیب پایه‌های فسفات و پلیمری به طور موثری از تشکیل رسوبات مختلف مانند سولفات استرانسیم (SrSO4)، سولفات باریم (BaSO4)، کربنات کلسیم (CaCO3)، سولفات کلسیم (CaSO4) و سطوح سیلیس (Silica O4) جلوگیری می‌کنند. 

شایان ذکر است که آنتی اسکالانت‌ها به گروهی از شوینده‌های غشایی و مواد ضد رسوب تعلق دارند که می‌توان آنها را به دسته‌های اسیدی، قلیایی و خنثی طبقه بندی کرد. هر یک از این دسته‌ها به جلوگیری از انواع مختلف رسوب کمک می‌کند.

 با این حال، بسیار مهم است که هنگام انتخاب و خرید مواد ضد رسوب احتیاط کنید. زیرا استفاده از محلول‌های با کیفیت پایین می‌تواند منجر به آسیب قابل توجهی به سطح غشاء شود.

نصب فیلتر ممبران

برای اطمینان از نصب صحیح فیلتر غشایی اولین قدم بررسی اندازه و نوع فیلتر است. نصب و قرار دادن این فیلترها در دستگاه‌های تصفیه نیاز به تخصص خاصی دارد و نصب آنها توسط یک متخصص توصیه می‌شود. مرحله مقدماتی عبارتند از: 

  • نحوه جاگذاری ممبران
  • اتصال ممبران به یکدیگر
  • بستن کپ‌های انتهایی 

تجهیزات مورد نیاز برای نصب 

  • کفش ایمنی 
  • عینک ایمنی 
  • دستکش لاستیکی 
  • روان کننده‌های سیلیکونی 
  • گلیسیرین
  • ابزارهایی مانند آچار آلن

مراحل تعویض فیلتر ممبران

برای نصب فیلترها مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. با قطع کامل برق از دستگاه شروع کنید.
  2. مطمئن شوید که شیر ورودی آب را محکم ببندید. 
  3. با کمک یک آچار تخصصی محفظه یا هوزینگ فیلتر ممبران را باز کنید.
  4. اگر فیلتر را تعویض می‌کنید با احتیاط از انبردست استفاده کنید تا فیلتر قبلی را بردارید. مراقب باشید زیرا ممکن است به راحتی بیرون نیاید.
  5. برای تمیز کردن کامل داخل محفظه وقت بگذارید. 
  6. فیلتر غشایی را که مجهز به دو حلقه اورینگ است در محفظه تصفیه آب قرار دهید. 
  7. بررسی ترک‌های داخل محفظه بسیار مهم است زیرا می‌توانند باعث آسیب به فیلترها شوند. اطمینان حاصل کنید که ظرف عاری از هرگونه ترک است.
  8. پس از قرار گرفتن فیلتر در جای خود درب دستگاه را محکم ببندید. 
  9. سپس دستگاه تصفیه آب را به منبع برق وصل کرده و شیر ورودی آب را باز کنید.
  10. در نهایت شیر سینک را باز کرده و اجازه دهید تقریباً 15 لیتر آب از شیر ورودی عبور کند. با انجام این مراحل فیلترها را با موفقیت نصب کرده و عملکرد روان دستگاه خود را تضمین خواهید کرد.

سوالات متداول

زمان تعویض فیلتر ممبران تصفیه آب چه موقع است؟

میانگین زمان تعویض 2 سال است.

علائم خرابی ممبران تصفیه آب چیست؟

تشخیص فیلتر ممبران سالم و خراب توسط رنگ آن است. رنگ آن تیره متمایل به سیاه باشد نیاز به تعویض دارد.

فیلتر ممبران کجاست؟

درون هوزینگ قرار دارد.  به عکس فیلتر ممبران رجوع کنید.