Skip to content

رزین سختی گیر کاتیونی

رزین سختی گیر کاتیونی

رزین سختی گیر، رزین کاتیونی پرولایت، رزین نرم کننده آب، سدیم پلی استایرن سولفونات و رزین دستگاه سختی گیر همگی عبارات مترادف در تعریف رزین سختی گیر می‌باشند.

رزین سختی گیر نوعی رزین تبادل یونی برای کاهش سختی آب در راستای جذب یون‌های سخت آب می‌باشد. این رزین از نوع کاتیونی با پایه اسیدی قوی می‌باشد.

از رزین سختی گیر در دستگاه سختی گیر برای جایگزین نمودن یون‌های کلسیم و منیزیم با یون سدیم استفاده می‌شود. شکل این رزین کروی بصورت دانه‌های ریز گرانولی از جنس پلاستیک متخلخل است. 




برای اطلاع از قیمت رزین سختی گیر (رزین کاتیونی پرولایت Purolite)

و همچنین خرید رزین سختی گیر با شماره تلفن زیر تماس حاصل نمایید:

021-22264634




این رزین با محلول  آب نمک NaCl احیا می‌شود. بهترین روش برای کاهش سختی آب و تولید آب نرم در انواع صنایع استفاده از رزین سختی گیر می‌باشد. این رزین به رنگ کهربایی مایل به قهوه‌ای روشن است. اندازه ذرات کروی رزین‌های سختی گیر مابین 0.3 تا 1.2 میلی‌متر می‌باشد.

پرکاربردترین مدل رزین سختی گیر شامل رزین‌ پرولایت C100 و C100E می‌باشد. این رزین مانند یک آهنربای مغناطیسی قوی عمل کرده و با جذب مواد آلی و عناصر سخت شامل Ca2+ و Mg2+ آب سخت را حذف و آب نرم تولید می‌کند. 

در حالت کلی رزین‌های کاتیونی سختی گیر بر پایه سدیم پلی استایرن سولفونات بوده و سایر نمونه‌های کاتیونی بر پایه سدیم زیرکونیوم سیکلوسیلیکات می‌باشند.

ساختار رزین کاتیونی سختی گیر از متاکریلیک اسید، استایرن سولفونه شده و دی وینیل بنزن Divinylbenzene یا (DVB) می‌باشد. 

رزین سختی گیر به دو گروه مهم شامل کاتیون با پایه اسیدی قوی (SAC) و کاتیون با پایه ضعیف (WAC) تقسیم می‌شوند.

رزین سختی گیر کاتیونی پرولایت - مبنا شیمی

رزین سختی گیر چیست؟ 

رزین سختی گیر آب متشکل از دانه‌های ریز کروی شکل از جنس پلی استایرن سولفونات سدیم برای کاهش سختی آب استفاده می‌گردد. 

این دانه‌ها حاوی یون‌های باردار می‌باشند. آب سخت (Hard Water) چالشی است که نیاز به نرم شدن آب دارد. رزین سختی گیر آب تکنولوژی نوآورانه‌ای است که با فرآیند تبادل یون امکان نرم شدن آب را راهم می‌نماید. 

راه حل دسترسی به آب نرم (Soft Water) استفاده از رزین کاتیونی سختی گیر در آب است. یون‌های سخت آب توسط یک رزین تبادل کننده یون به نام (softener resin) جذب می‌شوند. 

دانه‌های این رزین دارای بار منفی هستند. این ذرات رزین هر یون با بار مثبت را جذب می کنند. 

اندازه دانه‌های رزین سختی گیر بین 0.3 میلی‌متر الی 1.2 میلی‌متر می‌باشند.

رزین سختی گیر کاتیونی

فرمول رزین کاتیونی پرولایت

واکنش شیمیایی رزین تبادل یونی (رزین سختی گیر) که در آن تبادل یون‌های سخت صورت می‌گیرد به شرح فرمول زیر است:

فرمول تبادل سختی آب: اسیدی R-H

R-H + M⁺ = R-M + H⁺

این طول عمر این رزین تبادل یونی کاتیونی در صورت احیاء منظم به محلول آب نمک خالص و مرغوب 4 تا 5 سال در حالت بهینه استفاده می‌گردد. 

از جمله مهمترین عوامل افزایش طول عمر رزین سختی گیر شستشو محلول NaCl 99% است. کاهش سختی آب می‌تواند روی PH تاثیر بگذارد. در فرآیند جایگزین شدن یون‌های تبادل کننده معمولاً ph آب افزایش می‌یابد.

قیمت رزین سختی گیر

قیمت رزین سختی گیر به چند پارامتر مهم بستگی دارد. یکی از مهمترین عوامل موثر در قیمت رزین سختی گیر نوع رزین کاتیونی مورد نیاز شما است.

هنگام انتخاب باید به برند و کشور سازنده دقت ویژه داشته باشید. انتخاب برند رزین و کشور تولید کننده نیز بر قیمت رزین سختی گیر تاثیر بسزایی دارد.

به عنوان مثال قیمت رزین کاتیونی پرولایت ساخت شرکت پرولایت انگلیس است. رزین‌های کاتیونی دارای انواع مدل رزین است. هر یک دارای یک کاربرد مجزا و قیمت سختی گیر رزینی منحصر به فردی می‌باشد.

در حال حاضر در کل دنیا به علت نوسانات بازار قیمت ثابتی برای کالاهای صادراتی و وارداتی وجود ندارد. 

برای دریافت لیست قیمت رزین سختی گیر می‌توانید با تیم واحد فروش شرکت مبنا شیمی در ارتباط باشید. رزین سختی گیر به طور عمده از کشورهای دیگر وارد کشورهای مصرف کننده می‌شود.

تولید کننده اصلی رزین کاتیونی پرولایت کشور انگلیس، آمریکا و چین است. اما بین کشورهای تولید کننده، کالای رزین سختی گیر انگلیس نسبت به دیگر کشورها دارای کیفیت مطلوب و طول عمر بیشتری است. 

در نتیجه لیست قیمت رزین کاتیونی کشور انگلیس نسبت به چین و هند بیشتر است. ضمناً قیمت رزین تصفیه آب تولید کشور چین نیز مناسب‌ترین است.

فاکتور مهم دیگری که بر قیمت خرید و فروش رزین سختی گیر تاثیر می‌گذارد، “تاریخ تولید و انقضای رزین‌ها” می‌باشد.

هر چقدر زمان تاریخ تولید درج شده بر روی کیسه‌های رزین سختی گیر بروزتر باشد، قیمت بیشتری خواهد داشت. 

چنانچه که تاریخ انقضای محصول نزدیک باشد، قیمت رزین سختی گیر پرولایت به نسبتی مناسب‌تر خواهد بود. برند و تکنولوژی کارخانه تولید کننده رزین‌ کاتیونی عامل مهم دیگریست که بر قیمت رزین سختی گیر تاثیر زیادی می‌گذارد.

کارخانه تولید کننده پرولایت، هیدرولایت و کنف تک قیمت‌های متفاوتی برای محصولات خود درج می‌کنند. در نهایت این عمل به صورت مستقیم بر قیمت رزین کاتیونی تاثیر می‌گذارد.

امروزه سختی گیرها نقش بسیار مهمی در صنعت و تجهیزات صنعتی و خانگی دارد. رزین‌ پرولایت اورجینال به راحتی از بین نمی‌رود و قابلیت استفاده برای سالیان سال را دارد.

این محصول جایگزینی ندارد و به شدت مورد استفاده و پرطرفدار است. از این رو قیمت رزین کاتیونی پرولایت اصل بر مبنای قیمت بازار جهانی بعلاوه هزینه‌ها و تعرفه‌های گمرکی وارداتی در ایران می‌باشد.

رزین پرولایت کاتیونی سختی گیر - مبنا شیمی

خرید رزین سختی گیر

خرید رزین سختی گیر آب نیازمند اطلاعات دقیق درباره نوع و کیفیت محصول می‌باشد. این روند به صورت مستقیم بر خرید و قیمت رزین سختی گیر اورجینال شما و کیفیت محصول خریداری شده تاثیر بسزایی خواهد داشت.

مهمترین عوامل تاثیرگذار بر راندمان دستگاه سختی گیر که هنگام خرید رزین کاتیونی پرولایت باید به آن دقت داشته باشید، عبارتند از:

1- نوع رزین سختی گیر

نوع رزین سختی گیر به TDS آب شما بستگی دارد. هر چه میزان سختی و TDS آب شما زیاد باشد، باید کیفیت رزین بهتر باشد.

اگر آب خانه شما از چاه تهیه می‌شود و یا آب شما دارای میزان زیادی آهن است، رزین مشبک انتخاب خوبی برای شما خواهد بود.

2- طول عمر مفید رزین

رزین‌های سختی گیر قابلیت استفاده چندین باره دارند که این تعداد دفعات احیا و استفاده مجدد این محصول به طول عمر مفید رزین شما بستگی دارد. معمولا رزین سختی گیر اصل درجه یک می‌تواند تا 20 سال دوام داشته باشد.

برای تعیین نوع رزین به بررسی میزان سختی آب بپردازید. اگر میزان کلر آب حدود یک ppm باشد، شما به نرم کردن آب با کیفیت که بالا 10 سال عمر داشته باشد، نیاز دارید.

دقت داشته باشد که کیفیت و طول عمر مفید رزین هر چه بیشتر باشد بر عملکرد و طول عمر دستگاه سختی گیر هم تاثیر می‌گذارد. در نتیجه هنگام خرید رزین سختی گیر آب یا تعویض رزین سختی گیر به کیفیت رزین توجه ویژه داشته باشید.

3- نوع پیوند عرضی رزین

در رزین سختی گیر دو نوع درصد اتصال عرضی وجود دارد: 8 % و 10 %. درجه 10 از درجه 8 قوی تر و با دوام تر است.

در این مورد باید به املاح آب ورودی دستگاه سختی گیر توجه ویژه داشته باشید تا واحد کاربری مورد نیاز را با دقت خرید نمایید. قیمت خرید رزین سختی گیر اتصال عرضی 10 از اتصال عرضی 8 گران تر است.

4- مقدار نیاز رزین

هنگام خرید نرم کننده آب به میزان خرید خود، دقت ویژه داشته باشید. اگر هنگام خرید رزین کاتیونی آب با حجم عمده خریداری نمایید، قیمت کل کاهش می‌یابد.

برای تعیین میزان مقدار رزین مورد نیاز خود به بودجه، ظرفیت مخزن و میزان رزین لازم برای طول زمان مد نظر توجه کنید. 

جهت کسب اطلاعت بیشتر در مورد محصولات می‌توانید با بخش فروش هلدینگ مبنا شیمی با شماره 02122264634 تماس حاصل نمایید.

فروش رزین سختی گیر مبنا شیمی 

شرکت مبنا شیمی در زمینه خرید و فروش رزین سختی گیر یک تامین کننده برتر در بازار ایران می‌باشد. این شرکت در عرصه توزیع تجهیزات و مواد تصفیه آب و فاضلاب فعالیت تخصصی دارد.

هدف اصلی این شرکت تجاری ایجاد یک بستر مناسب برای مشتریان، تسهیل خرید طیف متنوعی از محصولات اورجینال و برند موجود در وب سایت با قیمت مناسب است.

 این مجموعه تجاری عرضه مداوم کالاهای معتبر را تضمین می‌کند. تیم متخصص مبنا شیمی اطلاعات دقیق هر یک از محصولات وب سایت برای توانمندسازی مشتریان جهت تصمیم گیری در مورد خرید آگاهانه برای پروژه های خود را فراهم می‌کند.

 دیگر هدف اصلی این مجموعه بازرگانی ارائه معقول‌ترین قیمت‌ها با حذف واسطه‌ها و ارائه محصولات با کیفیت بالا است. این رویکرد ساده، انتخاب و خرید محصول سریع و کارآمد را امکان پذیر می‌کند.

 شرکت مبنا شیمی گزینه ایده آل شما برای تامین کلیه مواد تصفیه آب و فاضلاب و تجهیزات تصفیه آب در ایران است.

فروش رزین سختی گیر پرولایت کاتیونی

انواع برند رزین سختی گیر

رزین های سختی گیر پرولایت در سه برند عرضه می‌شوند:

  • پرولایت
  • هیدرولایت
  • آمبرلایت

دسته‌بندی انواع رزین سختی گیر 

رزین‌های سختی گیر همگی کاتیونی هستند. بر حسب ساختار یونی و بر اساس عملکردی متفاوت بوده و مدل های رزین های سختی گیر پرولایت در دو دسته اصلی قرار می‌گیرند: 

  • رزین کاتیونی اسیدی قوی (SAC) 
  • رزین کاتیونی اسیدی ضعیف (WAC)

انتخاب بین رزین‌های SAC و WAC به کاربرد و کیفیت آب بستگی دارد. رزین‌های SAC در کاربردهای سختی گیری آب بکار می‌روند. اما رزین‌های WAC در صورت نیاز به حذف انتخابی کلسیم ترجیح داده می‌شوند.

1- رزین کاتیونی اسیدی ضعیف (WAC)

  1. رزین‌های WAC به عنوان رزین‌های کاتیونی اسید ضعیف شناخته می‌شوند. 
  2. برای حذف یون‌های کلسیم از آب بدون از بین بردن یون‌های منیزیم مهندسی شده‌اند. 
  3. با داشتن یک گروه اسید ضعیف (-COOH) متصل به ماتریس پلیمر رزین‌های WAC دارای خاصیت اسیدی ضعی‌ تری هستند
  4. امکان حذف انتخابی‌تر یونهای کلسیم را فراهم می‌کند. 
  5. به طور معمول در برنامه‌هایی به کار می‌روند که فقط کاهش کلسیم لازم است.. مانند برخی فرآیندهای صنعتی یا نیازهای خاص تصفیه آب.

مدل های رزین سختی گیر کاتیونی پایه اسیدی ضعیف

Purolite Type IONIC

FORM

TOTAL

VOLUME

CAPACITY

(eq/l)

MOISTURE

RETENTION

(%)

SPECIFIC

GRAVITY

C104 Plus متخلخل

پلی اکریلیک

H+ 4.5 45 – 55 1.19
C106 درشت متخلخل

پلی اکریلیک

H+ 2.7 54 – 64 1.27

 از طرف دیگر رزین‌های SAC به عنوان رزین‌های اسید کاتیونی قوی نیز خوانده می‌شوند:

2- رزین کاتیونی اسیدی قوی (SAC)

  1. در از بین بردن یون‌های کلسیم و منیزیم از آب کاربرد دارند. 
  2. اغلب به شکل یک گروه اسید سولفونیک (-SO3H) یا یک آمین کواترنر (-N (CH3) 3) هستند که به ماتریس پلیمری متصل است.
  3. ظرفیت بالایی را برای حذف کاتیون نشان می‌دهند و برای برنامه‌های کاربردی که نیاز به کاهش قابل توجهی در سختی آب دارند مناسب هستند.

مدل‌های رزین سختی گیر کاتیونی پایه اسیدی قوی

Purolite Type

IONIC

FORM

TOTAL

VOLUME

CAPACITY

(eq/l)

MOISTURE

RETENTION

(%)

SPECIFIC

GRAVITY

C100 Na+

ژل پلی استایرنی

2.0 44 – 48 1.29
C100E Na+

ژل پلی استایرنی

1.9 46 – 50 1.27
C120E Na+

ژل پلی استایرنی

1.5 56 – 60 1.22
C100x10 Na+

ژل پلی استایرنی

2.2 40 – 43 1.30

مزایای رزین سختی گیر 

رزین کاتیونی دارای گواهینامه استانداردهای تصفیه آب WQA ،NSFT ،ANSI60 و ANSI61 می‌باشد. در صنایع آب و فاضلاب و پیش تصفیه سیستم‌های تاسیساتی استفاده از رزین کاتیونی سختی گیر یکی از بهترین گزینه‌ها برای رفع معضل رسوبات و آهک است.

از بهترین مزایای این رزین هزینه نگهداری مقرون به صرفه و اقتصادی این محصول است.

  1. رزین سختی گیر به طور موثری غلظت مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم موجود در آب را کاهش می‌دهد. لذا مانع از تشکیل رسوبات بر روی سطحی مانند لوله‌ها، لوازم و وسایل می‌شود.
  2. توانمندی بسیار بالایی در حذف یون‌های کلسیم و منیزیم دارد. بطور کلی در حذف یون‌های دو ظرفیتی بسیار کارآمد عمل می‌نماید.
  3. هنگامی که آب با استفاده از رزین سختی گیر نرم می‌شود مواد شوینده بهتر عمل می‌کنند. در نتیجه راندمان افزایش می‌یابد و منجر به حذف مؤثرتر لکه‌های سرسخت می‌شود.
  4. طول عمر تجهیزات را طولانی می‌کند. لوازم خانگی مانند آبگرمکن  قهوه ساز و ماشین ظرفشویی معمولاً تحت تأثیر اثرات منفی آب سخت قرار می‌گیرند. مجاورت در معرض منظم آب سخت منجر به تجمع مواد معدنی، کاهش راندمان تجهیزات و حتی خرابی زودرس آنها شود. با استفاده از رزین سختی گیر طول عمر تجهیزات طولانی می‌شود.
  5. در کاربردهای صنعتی مانند کارخانه‌های نساجی و لباسشویی از این رزین اغلب برای بهینه سازی فرایند شستشو  استفاده می‌شود. آب نرم به دست آمده از این طریق در از بین بردن لکه‌ها از پارچه‌های مختلف موثر است.

 موارد ذکر شده فقط چند نمونه از مزایایی است که از استفاده از رزین سختی گیر ناشی می‌شوند.

عمر مفید رزین سختی گیر

 رزین سختی گیر به طور معمول بسته به چندین عامل عمر مفیدی در حدود 5-15 سال دارد. این عوامل شامل کیفیت خود رزین، سطح سختی آب در معرض آن و چگونگی حفظ و نگهداری است.

همچنین طول عمر رزین می‌تواند تحت تأثیر عواملی مانند PH آب، دما ، سرعت جریان و میزان آلاینده‌های موجود در آب تحت تاثیر قرار گیرد. برای تقویت طول عمر رزین‌های کاتیونی، نگهداری منظم و احیای به موقع رزین نیز ضروری است.

عملیات احیا شامل بازیابی رزین سختی گیر با محلول آب نمک برای آزاد کردن یون‌های مبادله شده است.

شایان ذکر است که تعداد احیا و زمانبندی آن ممکن است براساس نوع رزین و شرایط خاص آب در معرض آن متفاوت باشد.

کیفیت رزین نیز در تعیین عمر مفید آن نقش حیاتی و اساسی دارد. رزین‌های با کیفیت بالاتر به گونه‌ای طراحی شده‌اند که دوام بیشتری داشته و طول عمر بیشتری دارند.

کاربرد رزین سختی گیر

امروزه کاربرد رزین سختی گیر در صنعت بسیار پر اهمیت است. به قدرت می‌توان گفت این رزین در بین رزین‌های تبادل یونی کاتیونی بیشترین کاربرد و استفاده را در صنعت تصفیه آب را دارد. 

کاربرد رزین سختی گیر علاوه بر تصفیه آب، بصورت مستقیم یا غیر مستقیم در روند ساخت و تولید انواع صنایع مواد غذایی، آبمیوه، کنسانتره، داروسازی، پزشکی، انرژی هسته‌ای، صنایع پلیمری، کارخانجات سیمان، ساخت فولاد، پتروشیمی و مشتقات نفتی نقش اساسی دارد.

چرا که این ماده بی‌ضرر بوده و به هیچ عنوان ایجاد مسمومیت و ایجاد اختلال در روند تصفیه ندارد. 

  1. مراقبت از دیگ بخار: برای خنثی کردن انباشت مواد معدنی و بالا بردن کارایی دیگ‌های بخار.
  2. مراقبت از مبدل‌های حرارتی: برای مقابله با خطرات مشکلات آب سخت در این تجهیزات جهت افزایش راندمان و عمر مفید
  3. مراقبت از برج‌های خنک کننده: حفاظت در برابر رسوبات و کارایی مطلوب در محیطی با عملکرد بهینه
  4. محافظت از سیستم‌های سرمایشی: از بین بردن مواد معدنی رسوب‌زا برای گسترش طول عمر این سیستم‌های محوری
  5. مراقبت از تجهیزات گرمایش: محافظت از عواقب مضر آب سخت و افزایش کارایی و طول عمر
  6. نگهداری از موتورخانه: حفظ تجهیزات موتورخانه از آسیب‌های رسوبات و افزایش راندمان و کارایی 

تعویض رزین سختی گیر کاتیونی پرولایت

روش کار رزین سختی گیر در دستگاه سختی گیر

رزین سختی گیر عمدتاً در دستگاه سختی گیر به منظور کنترل و کاهش میزان سختی آب استفاده فراوان دارد. هر چقدر خلوص و کیفیت تجهیزات و متریال استفاده شده در دستگاه سختی گیر مرغوب باشد، آب تولیدی با کیفیتی خواهیم داشت.

مراحل ذیل روش کار با رزین سختی گیر در دستگاه سختی گیر را آموزش می‌دهد:

  1. ابتدا می‌بایست مخزن دستگاه سختی گیر شستشو گردد تا عاری از هر گونه مواد خارجی باشد.
  2. نازل‌های بالا و پایین کنترل شود و در صورت خرابی هر کدام از نازل‌ها لازمست تعویض گردد.
  3. کنترل لوله کشی منتهی به دستگاه و خروجی از دستگاه کنترل و تست شود.
  4. بستر مخزن دستگاه باید پوشش کامل نازل‌های پایینی با سیلیس درجه یک پر شود.
  5. منهول یا دریچه کنترل به صورت کاملاً آب بند بسته شود.
  6. حدود 65 تا 70 درصد مخزن دستگاه با رزین سختی گیر پر می‌شود.
  7. رزین سختی گیر از بالای مخزن (دریچه شارژ رزین) به صورت کیسه به کیسه پر شود.
  8. پس از تخلیه آخرین کیسه رزین سختی گیر می‌بایست دریچه و شیر هواگیری بسته شوند.
  9. شیر تخلیه اصلی در قسمت پایین مخزن قرار دارد.
  10. شیر کنترلی سختی گیر را روی گزینه سیکل سرویس یا بهره‌برداری قرار داده و فرآیند استفاده از رزین سختی گیر شروع می‌شود.